Kozí kolostrum Betula nyní i pro vašeho čtyřnohého přítele!

Nejenom pro lidský organismus je důležitý správně fungující imunitní systém. Také zvířata- a jedná se o všechny druhy, se mohou potýkat se zdravotními problémy, které jsou důsledkem oslabeného imunitního systému. 

 Kozí kolostrum pomáhá u zvířat převážně při těchto zdravotních problémech

 – autoimunitní onemocnění (snížená tvorba hormonů, cukrovka, zánět kloubů, apod.)

chronické infekce

kožní problémy- vyrážky, exémy

– alergie

chronické bakteriální infekce, virová onemocnění

únava zvířete, snížený příjem potravy

opakující se zažívací potíže, aj.

lymská borrelióza a klíšťová encefalitida

– urychlení regenerace tkání

 

V případě, že imunitní systém zvířete pracuje tak jak má, velké množství nežádoucích vetřelců (virů a bakterií), je odstraněno a nebo se stanou neškodnými. Také se může stát, že nemoc proběhne bez klinických příznaků. 

Proto je velmi nutná především prevence. Imunitní systém může být u zvířat posílen především včasným očkováním, kvalitním krmivem, doplňky stravy, dostatkem spánku a odpočinku (především u starších zvířat) a také eliminací stresu. 

I malé klíště dokáže způsobit velké problémy

Velmi častým a závažným onemocněním, které zvířatům hrozí, je již výše zmíněná lymská borrelióza, kterou může zvíře onemocnět při kontaktu s klíštětem. Zvíře se s těmito roztoči nejčastěji setkává od března do listopadu. Jak může kolostrum pomoci proti tomuto onemocnění si můžete přečíst v tomto článku, kde popisujeme, proč by lidé měli kozí kolostrum užívat jako prevenci proti borrelióze a klíšťové encefalitidě. Lidský a zvířecí organismus je velmi podobný a proto kozí kolostrum pomáhá při těchto onemocněních jak lidem, tak i zvířatům.

DSC_9390-600x400

V čem se kozí kolostrum pro zvířata liší od běžného kolostra, které je vhodné pro lidskou spotřebu?

Kozí kolostrum, které je určeno pro zvířata se v obsahu imunoglobulinů a dalších účinných látek v ničem neliší od kozího kolostra, které je určeno pro lidskou spotřebu. Má tedy stejné účinky na organismus jako klasické kozí kolostrum. Hlavní rozdíl je v mikrobiologickém složení, které má dle zákona jiné povolené limity, než kolostrum, sloužící jako doplněk stravy pro lidi. Je tedy nutné, aby spotřebitel respektoval rozdíl mezi kolostrem určeným pro zvířata a kolostrem, které je zpracováno pro lidskou spotřebu. 

Na co se zaměřit při výběru kolostra pro zvířata

Pasterace

Nejdůležitějším faktorem na který by se měl kupující zaměřit je, zda bylo kolostrum pasterováno či ne. Pasterace je krátkodobé zahřátí látky na 75°C, což má za následek zničení chemických vazeb a fyzikálních struktur u biologicky aktivních látek. Jednoduše řečeno- mlezivo pasterací ztrácí na síle a účinnosti. Firma Betula si zakládá na tom, že se pasteraci kolostra vyhýbá a z důvodu bezpečnosti jej zasílá do akreditované laboratoře na mikrobiologické rozbory. Takto ověřené kolostrum dále pokračuje do výroby. 

Metoda sušení

Nejšetrnější metodou sušení, kterou využívá i Betula je lyofilizace, neboli sušení mrazem. K vysušení dochází ve vakuu při střídajících se mínusových a plusových teplotách. Toto sušení má pozitivní vliv na zachování maximálního počtu imunoglobulinů, laktoferinu, vitamínů, minerálů, aj.  

Variabilita kolostra

Chceme, aby bylo naše kolostrum co nejvariabilnější, co se týče obsahu aktivních látek. Z toho důvodu ve výrobě postupujeme tak, aby bylo v každém balení zastoupeno kozí kolostrum ze všech koutů české a slovenské republiky. Tímto postupem je dosaženo maximální variability biologicky aktivních látek v každém finálním balení. 

Důvod vývoje kozího kolostra pro zvířata

Po skvělých zkušenostech s účinky kozího kolostra na lidský organismus, jsme se rozhodli zaměřit i na vývoj kozího kolostra pro zvířata, jako jsou psi, kočky, koně, aj. Záleží nám na zdraví vašich domácích mazlíčků a máme osobně vyzkoušeno, že i u nich kolostrum pomáhá.  

Kozí kolostrum pro zvířata jsme se rozhodli ponechat ve formě sypkého prášku a k balení přidat odměrnou lžičku. Pro majitele zvířete je tedy velmi jednoduché kolostrum z dózičky nabrat a nasypat do misky určenou denní dávku. 

Pro kočky a menší plemena psů jsme se rozhodli udělat balení, které váží 5g a pro střední a velká plemena psů, balení vážící 10g. V obou baleních při pravidelném dávkování vystačí kolostrum na 20-30 dní. 

Zastáváme názor, že i zvířata si zaslouží pevné zdraví. Především, když s námi žijí v jedné domácnosti a jsou pro nás těmi nejlepšími parťáky. Kozí kolostrum je čistě přírodní produkt a je neocenitelným pomocníkem, který podporuje naši i zvířecí imunitu.  

 TIP: Využijte naší akce dopravy zdarma přes DPD nebo Zásilkovnu od 990 Kč.

DSC_9332-450x300