Víte, že Kozí kolostrum Betula vyrábíme ručně?

Než se kozí mlezivo dostane k vám, našim zákazníkům, absolvuje náročnou cestu. Z farmy, přes laboratoře až do skleněné dózy k vám domů. Pojďme se spolu podívat na proces výroby Kozího kolostra Betula. Už teď vám ale prozradíme, že celou dobu to máme pevně v rukou.


Z farmy do laboratoře

Vše začíná porodem na farmě. Kdybyste měli možnost zeptat se farmářů a farmářek, se kterými spolupracujeme, na jejich priority, odpověď by byla jednotná: nejdůležitější je zdraví koz a kůzlat. 

Proto se farmáři starají, aby se kůzlata dosyta napila mateřského mléka. Nadbytečné mlezivo, které by jinak vylili, oddojí RUČNĚ nebo v případě větších farem pomocí dojiček. Ale vždy RUČNĚ očistí a stimulují vemeno, aby dojení proběhlo v pořádku. Mlezivo poté vyzvedne zástupce naší společnosti a sveze jej do výrobny v Troubsku. 

Z každé láhve RUČNĚ odebereme vzorek, který odešleme na mikrobiologický rozbor do státního zdravotního ústavu v Ostravě. Zatímco čekáme na výsledky, je mlezivo bezpečně uloženo v mrazícím kontejneru při teplotě -20 ℃. Jakmile máme jistotu, že je nezávadné, dva dny jej necháme plynule rozmrzat v lednici. 

A čím vlastně mlezivo filtrujeme? Ničím jiným než obyčejnou RUČNÍ špachtlí. Jakmile jej zbavíme nečistot, na scénu přichází jedna z hlavních postav celého procesu: šokový mrazák s teplotou -40 ℃.

Z mrazu k zákazníkům

Zmražené kolostrum putuje do lyofilizačního stroje, ve kterém se 36 hodin v hlubokém mrazu suší. Po každém cyklu lyofilizační stroj RUČNĚ čistíme a dezinfikujeme.

 Po vysušení ještě jednou vytasíme RUČNÍ špachtli. Tentokrát jí použijeme k filtraci přes jemné síto, abychom odstranili hrudky a dosáhli krásně sypkého produktu. Než kolostrum v neprodyšných pytlích uskladníme v mrazících boxech, odebereme další vzorek k mikrobiologickému rozboru.

 Poté kolostrum na zkalibrované váze odvážíme a pomocí RUČNÍ tobolkovačky plníme do tobolek. Spolu se silikagelem, určeným k pohlcení vlhkosti, tobolky RUČNĚ rozdělujeme do skleněných dóz, které označíme šarží a datem spotřeby.

 No a pak už jen dózy s radostí polepíme, vložíme do papírových krabiček a odešleme vám, našim věrným zákazníkům.

Jaký to má smysl?

Motto Příroda ví jak! jsme nezvolili pro nic za nic. Věříme, že příroda ví nejlépe jak pečovat o naše zdraví. Proto kolostrum nepasterujeme, neodtučňujeme a nepřidáváme do něj žádné umělé složky. Celý proces výroby Kozího kolostra Betula máme pod kontrolou a produkt nám doslova prochází pod rukama. 

Za pomoci nejmodernějších technologií (lyofilizace) a vědeckých poznatků usilujeme, aby naši zákaznici dostali produkt tak, jak jej příroda zamýšlela. 

Čistý a bez kompromisů.