Jako první jsme dostali nápad zprostředkovat úžasné vlastnosti kozího kolostra zákazníkům. Během 2 let jsme ve spolupráci s několika vědeckými pracovišti vyvinuli šetrnou metodu zpracovaní mleziva do podoby finální produktu. Tuto metodu zpracování mleziva máme v České republice chráněnou užitným vzorem č. UV 24712.
Nadojené mlezivo nepasterujeme, neodtučňujeme, neodstraňujeme ani nepřidáváme žádné složky. Všechny přirozené vlastnosti jsou tak ve finálním výrobku zachovány. Jsme přesvědčeni, že příroda vše vymyslela nejlépe a jen čistý přírodní produkt může nabídnout výjimečné účinky.
Kozí mlezivo zpracováváme unikátní metodou sušení mrazem, takzvanou lyofilizací. Oproti jiným metodám sušení, jako je například sprejové sušení, kdy jsou látky obsažené v mlezivu degradovány, lyofilizace neovlivňuje přirozené vlastnosti kolostra. Všechny jeho aktivní látky jsou zachovány v nezměněné podobě.
Mlezivo od kozí mámy je pro zdraví kůzlat nepostradatelné. Kolostrum proto odebíráme až poté, co se narozená kůzlata mateřského mléka dosyta napijí. Dbáme však na to, abychom kolostrum odebrali do 12 hodin od porodu, kdy má nejvyšší možnou kvalitu. Odebrané mlezivo testujeme v mikrobiologické laboratoři a pokud je v pořádku, šetrně ho zpracujeme.
Kolostrum odebíráme od koz, které se pasou na farmách s různou vegetací. Všechny spásané byliny, větvičky nebo kůry stromů propůjčují kozímu mlezivu jedinečné vlastnosti. Aby kolostrum Betula obsahovalo co nejvíce aktivních látek, je v něm smícháno kolostrum až ze čtyř různých farem.
Zdraví koz a kvalitu kozího mléka zásadně ovlivňují podmínky chovu. Proto spolupracujeme pouze s českými a slovenskými farmami, kde se kozy mají dobře a užívají si pastvin ve volném výběhu. Tyto farmy pravidelně navštěvuje náš veterinář, který kontroluje, jak se kozám daří a testuje kvalitu jejich mléka.
Spolupracujeme s univerzitami, výzkumnými ústavy a akademií věd na výzkumu kozího kolostra, podporujeme vědu a zároveň chceme držet krok s aktuálními poznatky, abychom mohli svou práci dělat ještě lépe. Naše spolupráce: Vysoká škola chemicko-technologická v Praze, Veterinární a farmaceutická univerzita Brno, Výzkumný ústav mlékárenský, Akademie věd ČR
Jsme držiteli několika certifikátů zaručujících kvalitu našich produktů: HACCP, FDA, Kosher certifikát a právě procházíme procesem ISO certifikace.