Proč je naše kozí kolostrum tak výjimečné?!


Děláme to jinak

01 / Český výrobek


Jako první jsme dostali nápad zprostředkovat úžasné vlastnosti kozího kolostra zákazníkům. Během 2 let jsme ve spolupráci s několika vědeckými pracovišti vyvinuli šetrnou metodu zpracovaní mleziva do podoby finální produktu. Tuto metodu zpracování mleziva máme v České republice chráněnou užitným vzorem č. UV 24712.

Kolostrum odebíráme z více než

150 farem

02 /Nepasterizujeme


Nadojené mlezivo nepasterujeme, neodtučňujeme a nepřidáváme do něj žádné umělé složky. Šetrná manipulace, použití moderních zpracovatelských metod a bezkompromisní přístup jsou zárukou, že všechny přirozené vlastnosti mleziva jsou v kolostru Betula zachovány. Příroda vše vymyslela nejlépe a čistý přírodní produkt je zárukou výjimečných účinků.

Děláme to jinak
Děláme to jinak

03 /Lyofilizujeme


Kozí mlezivo zpracováváme unikátní metodou sušení mrazem, takzvanou lyofilizací. Oproti jiným často používaným metodám, například sprejovému sušení, které látky obsažené v mlezivu degradují, lyofilizace zachovává všechny přirozené aktivní látky. Proto je účinek kozího kolostra Betula tak mimořádný.

04 / Kolostrum odebíráme eticky


Mlezivo od kozí mámy je pro zdraví kůzlat nepostradatelné. Kolostrum proto odebíráme až poté, co se narozená kůzlata mateřského mléka dosyta napijí. Dbáme však na to, abychom kolostrum odebrali do 12 hodin od porodu, kdy má nejvyšší možnou kvalitu.

Děláme to jinak
Děláme to jinak

05 / Mixujeme


Kolostrum odebíráme od koz, které se volně pasou na farmách s bohatou a různorodou vegetací. Kozy jsou vybíravé a spasou pouze výživné byliny, větvičky nebo kůru stromů, které kozímu mlezivu propůjčují jeho jedinečné vlastnosti. V každé lahvičce kozího kolostra Betula mícháme mlezivo až z 30 různých farem, proto je obsah aktivních látek mimořádně vysoký.

06 / Podporujeme farmáře


Spolupracujeme s českými, slovenskými a polskými farmáři, se kterými udržujeme přátelský a vzájemně prospěšný vztah. Veškeré odebírané mlezivo mikrobiologicky testujeme a kontrolujeme jeho vysokou kvalitu. Protože zdraví koz je určující pro kvalitu kolostra, udržujeme si pravidelný přehled o podmínkách chovu.

Děláme to jinak
Děláme to jinak Děláme to jinak Děláme to jinak

07 / Spolupracujeme s vědeckými instituty


Abychom zajistili co nejvyšší kvalitu našeho produktu, neustále držíme krok s aktuálními vědeckými poznatky. Proto na výzkumu a vývoji kozího kolostra spolupracujeme s univerzitami, výzkumnými ústavy a Akademií věd. Spolupracujeme s Vysokou školou chemicko-technologickou v Praze, Veterinární a farmaceutickou univerzitou v Brně, Výzkumným ústavem mlékárenským a Akademií věd ČR.

08 / Certifikáty


Jsme držiteli několika certifikátů zaručujících kvalitu našich produktů: HACCP, FDA, Kosher certifikát a právě procházíme procesem ISO certifikace.