Tým Betula fandí Jizerské 50

Slyšeli jste někdy pojem Jizerská 50? Nebo jste se ji i sami v minulosti účastnili a plánujete opět změřit své síly s ostatními? My tam letos budeme také! A o co vlastně jde? Jedná se o legendární závod, který snoubí jak profi závodní běžce na lyžích, tak hobby běžce.


Tradice tohoto závodu je držena jako Memoriál Expedice Peru 1970, která připomíná 15 tragicky zesnulých horolezců, jejichž památka bývá uctěna účastníky závodu při sobotní mši. Jedná se o největší masový závod v běžeckém lyžování ve střední Evropě. A kdy že se tato jedinečná sportovní událost koná? V kalendáři si poznačte druhý víkend v únoru, konkrétně 9.–12. 2. 2023 v malebné chráněné krajinné oblasti Jizerských hor.

 

Letos se uskuteční už 56. ročník Jizerské 50

Proč je tedy tento 56.ročník Jizerské 50 pro Betulu tak výjimečný? Je to z toho důvodu, že se poprvé jako tým budeme účastnit závodu T-Mobile Jizerské firemní štafety! Formát tohoto závodu je 4 x 3 km volným nebo klasickým stylem s hromadným startem, kdy se první závodníci řadí do řad, dle startovních čísel. Každý závodník poběží pouze 3 km. Výsledek závodu se určuje ze součtu časů všech členů týmu.

 

Podmínkou umístění v celkovém pořadí firemních štafet je start 2 žen a 2 mužů a proto se na start štafety vedle Katky Smutné postaví také Helena Karásková-Erbenová, dlouholetá reprezentantka v terénním triatlonu a elitní laufařka. Hlavní hvězdou štafety bude trojnásobný olympijský medailista, biatlonista Ondřej Moravec, kterého doplní Martin Müller.

 

Pevně věříme, že Betula tým v tomto složení má velikou šanci dosáhnout předních příček a budeme všem držet palce. Jsme velice pyšní, že právě tito sportovci pojedou v dresech našich barev, které pro tento závod navrhla sama Kateřina Smutná a ponesou na prsou logo Betula. 

 

Kateřina Smutná (kapitán): Dvojnásobná vítězka Jizerské 50, vítězka Vasova běhu r.2016, dvojnásobná vítězka závodu Marcialonga, dvě 4. místa na Světovém poháru.

– Ondřej Moravec: Trojnásobný olympijský medailista na Zimních olympijských hrách v Soči r. 2014, bývalý český reprezentant v biatlonu, vítěz individuálního závodu ve Světovém poháru r. 2013.

– Helena Karásková – Erbenová: Mistryně Evropy v terénním a zimním triatlonu r. 2012, mistryně světa a vítězka Světového poháru v terénním triatlonu r. 2013, mistryně světa v závodě SwimRun r. 2018.

– Martin Müller: Několikanásobný medailista závodů Mistrovství ČR, 2. místo Mistrovství světa Masters Oberwisenthal v Německu r. 2012 a v Minneapolis – USA r. 2018. 

 

Fandíme (nejen) Kateřině Smutné a Martinu Müllerovi při Jizerské 50

Hlavním závodem Jizerské 50, jak již název napovídá, je závod v běhu jednotlivců na 50 kilometrů. Ten začíná hromadným startem, rozděleným do několika vln, dle počtu přihlášených, a to jak profi, tak i hobby závodníků. I tohoto hlavního závodu se zúčastní již dlouholetá kamarádka a tvář Betuly Kateřina Smutná. Zároveň s Katkou bude startovat i Martin Müller, dlouholetý účastník závodů Visma Ski Classics, který s Betulou také spolupracuje již několik let.

 

Pokud jste z tohoto článku dostatečně nasáli závodní atmosféru, tak na nic nečekejte a druhý únorový víkend si vyhraďte na návštěvu Jizerských hor, ať už jako závodník nebo nadšený skandující divák. Na startu závodu T-Mobile Jizerských firemních štafet hledejte závodníky v dresech bílo-zlaté barvy s logem Betula.

 katerinasmutna

Kateřina Smutná při tréninku.

 

Od 23. ledna dáváme k nákupům dárek – sportovní čelenku Betula

Jako podporu našich závodníků budeme od 23. 1. 2023 (do vyprodání zásob) přidávat ke každé objednávce Kozího nebo Dětského kolostra sportovní čelenku v barvách závodních dresů Betula, aby každý, kdo bude na místě fandit, ladil s našim týmem. Objednejte si kozí kolostrum.

 

Betula-Jizerska50-2-600x750

Sportovní čelenku dáváme jako dárek k nákupu.

 

Koupit