Betula vaří pro zdraví: Rychlá polévka z červené čočky

Podpořte svoji imunitu polévkou doslova nabitou vitamíny. Základ tvoří červená čočka, která má navíc tu výhodu, že ji jako jednu z mála luštěnin nemusíte dopředu namáčet. Stačí se rozhodnout a výživná polévka plná chutí je za chvíli na stole. Jde o opravdu hustou polévku, která je skvělá jako hlavní chod a mnohým díky své konzistence a chuti připomíná indický dhál. Mňam! 

Budete potřebovat:
– ghí
– 1 cibule
– 4 stroužky česneku
– 1 cm zázvoru
– 2 mrkve
– 1 polévková lžíce kurkumy
– 1 čajová lžička mleté papriky
– 1 čajová lžička chilli
– 200 g červené čočky
– 400 g rajčat v plechovce
– 400 ml kokosového mléka
– koriandr

 Snímek obrazovky 2023-09-07 142854

Postup:

1. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno. Mrkev a zázvor nastrouháme.

2. Ve větším hrnci rozehřejeme ghí a osmažíme na něm cibuli dozlatova. Postupně zarestujeme i česnek a zázvor.

3. Následně přidáme mrkev a opékáme ještě další dvě minuty.

4. Poté ochutíme kořením — kurkumou, paprikou a chilli.

5. Do základu nalijeme celý obsah plechovky s rajčaty a 2-3 hrnky vody.

6. Do tekuté směsi nasypeme červenou čočku a přivedeme k varu. Následně plamen stáhneme a vaříme 30 minut na mírném plameni, dokud čočka nezměkne.

7. Během vaření polévku pravidelně promícháme, aby se nepřipálila.

8. Těsně před koncem vaření přilijeme kokosové mléko a necháme ještě párkrát probublat.

9. Podáváme posypané čerstvým koriandrem.

 

Dobrou chuť! 

Ani v tomto ročním období nezapomínejte na péči o své tělo a imunitu. A protože opakování je matka moudrosti – zdravá strava, pravidelný pohyb, radostné chvilky s nejbližšími, smích a kozí kolostrum Betula jsou za nás to nejlepší, co pro sebe a naši imunitu můžete udělat.