Jak šel čas s Betulou? Chtěli jsme pomáhat lidem a vytvořit špičkové kozí kolostrum

Možná si u nás pravidelně objednáváte kozí kolostrum a patříte mezi naše věrné zákazníky. Nebo jste na našem webu poprvé a přivedl vás sem právě tento článek na blogu. Prostřednictvím dnešního povídání bychom vám rádi dali nahlédnout, jak před lety naše Betula vznikla a jaké hodnoty ctíme po celou dobu našeho působení.


Před rokem 2010 bylo na trhu hlavně kravské kolostrum

Na počátku našeho příběhu stálo přátelství dvou mužů, a později zakladatelů firmy Betula – Jana Hally a Radana Gocala. Jednoho odpoledne před rokem 2010 se společně bavili o účincích kravského kolostra, které Radan Gocal, jakožto praktický lékař, doporučoval svým tehdejším pacientům pro lepší imunitu.  

Napadlo je, že ještě lepší účinky, než kravské kolostrum, by mohlo mít kozí kolostrum. O kozách se totiž odnepaměti říkalo, že mají ty nejlepší imunitní vlastnosti. A koza v rodině byla vždycky zárukou dobrého zdraví

Slovo dalo slovo a rozhodli se zjistit, jak si na tom kozí kolostrum stojí. 

 

jakselcassbetulou1-450x300

Lékař Radan Gocal ve své ordinaci.

Bezmála 3 roky jsme společně s vědci zkoumali kolostrum

Velmi brzy jsme se spojili s Veterinární a farmaceutickou univerzitou v Brně, Výzkumným ústavem mlékárenským, Vysokou školou chemicko-technologickou v Praze a Akademií věd ČR a začali jsme společně analyzovat účinky kolostra.  

Nic jsme nechtěli zanedbat a chtěli jsme si být jistí, že budeme moci vyrábět 100% přírodní a ničím nešizené kolostrum, které bude mít potenciál změnit životy lidí k lepšímu. Proto výzkum nakonec trval skoro 3 roky. Mezitím jsme se domluvili s prvními farmáři, testovali jsme účinné látky v kolostru, jejich uchování a zpracování. A zjistili jsme zajímavé poznatky. 

Kolostrum nepasterizujeme a lyofilizujeme

– Rozdílné účinné látky má kozí kolostrum od celoročně pasených vs. ustájených koz. Proto jsme se rozhodli, že chceme mlezivo odebírat od farmářů, kteří své kozy nechávají na pastvě.   

– Zjistili jsme, že pasterizací finální produkt přichází až o 30 % účinných látek. Proto jsme se rozhodli naše kolostrum nepasterizovat.

– Aby bylo vše 100% bezpečné, necháváme každou láhev mleziva, kterou obdržíme od farmářů, zkontrolovat ve Státním zdravotním ústavu v Ostravě. Stejně tak necháváme zkontrolovat vzorek z každé šarže kolostra, které vyrobíme. 

– Nejvíce účinných látek si kolostrum zachovává lyofilizací, tedy prudkým zmrazením. Svépomocí jsme proto pořídili první drahý přístroj na lyofilizaci. 

 

jakselcassbetulou7-450x300

Jsme malá rodinná firma.

První roky jsme kolostrum testovali na svých rodinách

Než jsme kolostrum nabídli veřejnosti, trvalo to roky. Po úvodních testech jsme účinky kolostra zkoušeli sami na sobě a svých rodinách, abychom si byli jistí, že zákazníkům nabízíme produkt, který opravdu funguje. Jsme pyšní na to, že i dnes je náš produkt 100% přírodní a v záplavě konkurence může vynikat svou kvalitou

 

– Kozí mlezivo obsahuje okolo 130 aktivních látek a díky lyofilizaci a napasterizaci si kolostrum tyto účinné látky zachovává.  

– Naše kozí kolostrum je 100% přírodní

– Neobsahuje žádná chemická aditiva ani protispékavé látky

– Kapsle jsou přírodní (obal kolostra). 

 

kolostrum2-450x300

Kolostrum lyofilizujeme.

Kůzlata jsou na prvním místě. Farmáři eticky odebírají jen přebytky mleziva

Občas se nás zákazníci ptají, zda kůzlata výrobou kolostra netrpí? Rozhodně ne. Kromě kvality jsme vsadili také na etiku při výrobě kozího kolostra. Po porodu dostávají mlezivo jako první právě kůzlata, která se dosyta napijí

Teprve poté farmáři eticky odebírají přebytky mleziva. Většinou se jedná o 0,5–1,5 litru. A pokud má koza např. trojčata, může se stát, že mlezivo vypijí jen kůzlata, která jsou opravdu na prvním místě – a farmář nic neodebere. 

 

Dnes jsme rodinná firma, která dlouhodobě podporuje vrcholové sportovce

Sport a imunita jdou ruku v ruce. Pokud nemáte pevnou imunitu a zdraví, pak nemůžete podávat dobré sportovní výkony. Proto dlouhodobě podporujeme vrcholové sportovce – namátkou například Katku Smutnou, Jiřího Prskavce nebo Václava Chaloupku a spoustu dalších talentovaných sportovců.  

Dnes jsme malá rodinná firma se základnou v Hranicích na Moravě a s výrobnou v Troubsku na jižní Moravě. Za dobu našeho působení jsme nikdy nepolevili v kvalitě a naše kozí kolostrum vždycky bylo a vždycky bude 100% přírodní. 

 Děkujeme, že jste tady s námi. 

jakselcassbetulou7-450x300

V Betule podporujeme sportovce.

 

Koupit