Domácí nanuky jednoduše a zdravě

V letních horkých dnech všichni toužíme po ochlazení. Pokud nepatříte ke šťastlivcům, kteří se mohou kdykoli osvěžit v bazénu na zahradě, máme pro vás jednoduchý tip – vyrobte si domácí nanuky. Jsou jednoduché, zdravé a osvěžující. Jak na to? 

 

K výrobě domácích nanuků vám postačí oblíbené ovoce. My jsme si vybrali švestky, protože letošní úroda byla bohatá a jsou opravdu výborné. Jako druhé ovoce jsme zvolili jahody, které jsme měli uchované v mrazáku. Aby bylo tvoření nanuků ještě větší zábava, nazdobili jsme je oblíbenou kvalitní čokoládou, nasekaným lyofilizovaným ovocem a oříšky. Výrobu nanuků milují obzvláště děti, zapojte je také!

Nanuk6-300x200

Ingredience na švestkovo-jahodové nanuky s čokoládou a lyofilizovaným ovocem:

(Cca 4 malé nanukové formy)

  • 6 zralých švestek
  • 6 jahod
  • lžíce kokosového cukru (volitelné)
  • kvalitní čokoláda
  • lyofilizované ovoce
  • oříšky

 

Postup:

1. Švestky opláchněte a vypeckujte. Vložte do mixéru a zalejte vodou tak, aby byly decentně ponořené (zkrátka natolik, aby je váš mixér rozmixoval) a zcela rozmixujte.

 2 Tentýž postup opakujte pro jahody. Pokud máte mražené jako my, vložte jahody do hrnce společně s kokosovým cukrem (pokud chcete jahody přisladit) a na mírném plameni nechejte jahody rozvařit. Jakmile změknou, promačkejte je vidličkou a nechte vychladnout.

 3. Po vychladnutí jahodové části se pusťte do plnění nanukových forem. Střídejte švestkové a jahodové vrstvy a poté vložte do mrazáku.

 

4. Nad vodní lázní rozpusťte čokoládu a přichystejte si zdravé posypky – nasekejte lyofilizované ovoce na menší kousky a totéž proveďte s oříšky.

 5. Jakmile jsou nanuky dostatečně zmrzlé, vytáhněte je z forem a lžící aplikujte čokoládu. Na čokoládu ihned nasypte ovoce a ořechy. Čokoláda na nanucích velmi rychle tuhne, proto doporučujeme zdobit po jednom nanuku. 

A je hotovo! Pokud se nechystáte nanuky sníst rovnou, uchovejte je v uzavíratelné nádobě v mrazáku. 

Až budete mít nanuky hotové, podělte se o vaše dílo s ostatními a označte nás na Instagramu nebo Facebooku. Těšíme se!

Nanuk2-600x400